Sunday, 16 September 2012

onion pie

my dear, i want to show off with my onion pie, which recently received a great success. from time to time i just baked it for various friends meetings and picnics, but recently my friend asked me if i could cooked some for the wedding stand-up party.
i baked three big pies.
at the wedding, i heard only rave reviews.))) maybe at the wedding there were no onion haters. or perhaps they discovered a new taste and flavour of onion which the French knows for a long time.)))
now i think it’s worth sharing a recipe.  
 recipe (small one - 6 servings)
Ingridients:
 pastry:
4 tablespoons butter, plus more for greasing
3 tablespoon double cream
1 glass flour 
  filling:
300g onion, thinly sliced
1 tablespoon olive oil
 glaze:
3 eggs
2 tablespoon double cream
grated cheese Parmesan (Grana Padano). 
 directions:
mix butter, double cream and flour, knead, roll out and put it into a greased shape. put the shape with the dough in the refrigerator to be there for 1 hour.
fry the sliced onion in olive oil, remove from fire when golden.
fill the form with the fried onion, spread it out evenly, pour beaten eggs with sour cream, salt and pepper there. sprinkle with grated cheese Parmesan (Grana Padano).

i do not cover the pie with the another layer of dough, i leave it only glazed
bake it in a preheated to 200 degrees C (400 degrees F) oven for 30-40 minutes.
serve cold!
bon appétit!


дорогі мої, хочу похвалитися вам своїм цибульовим пирогом, який недавно отримав великий успіх. час від часу я просто пекла його на різні зустрічі друзів і пікніки, а недавно подруга попросила, щоб я приготувала кілька на фуршет весілля.
я спекла три великих.
на весіллі я чула тільки схвальні відгуки.))) можливо на весіллі не було ненависників цибулі. а можливо вони відкрили її новий смак і запах, про який французи знають вже давно.)))
тепер думаю варто поділитися рецептом.
рецепт цибульового пирога (маленького  - 6 порцій)
для тіста:
4 ст. ложки масла, плюс для змащування форми
3 ст. ложки сметани
стакан муки
начинка:
300г цибулі, тоненько нарізаної кільцями
1 ст. ложка оливкової олії
заливкa:
2 яйця.
2 ложки сметани
тертий сир Parmesan (Grana Padano). .

приготування:
змішати масло, сметану і муку, вимісити, розкачати і викласти в форму, попередньо змащену маслом. Покласти форму з тістом в холодильник  на 1 годину.
підсмажити нарізану цибулю до золотистого кольору, на оливковій олії. 
наповнити форму з тістом тушкованою цибулею, розгладити її гладенько, зверху залити збитими яйцями з сметаною, сіллю і перцем. Посипати потертим сиром Parmesan (Grana Padano). 
 я не накриваю пиріг ще одним шаром тіста, а залишаю тільки з заливкою 
випікаємо в попередньо нагрітій до 200С духовці, протягом 30-40 хв. 
подавайте холодним!
смачного!


a small onion pie

2 comments: